maanantai 24. elokuuta 2009

Sushi-ilta Jogen ja Timon kanssa

Kirjoitin tänne tekstin koskien Vii Voan -kauppaa. Jotta saisimme hyvän tekosyyn käydä siellä, kutsuimme Johannan ja Timon meille viettämään sushi-iltaa. (Vai oliko se niin, että halusimme tekosyyn kutsua Johannan ja Timon syömään?)

Sushi tuntuu olevan tämän päivän muoti-ilmiö. Muutama vuosi sitten kaikki tekivät texmex-ruokaa, nyt kaikki tekevät sushia. Jännää. Taitaa olla niin, että ihmiset ovat huomanneet, että a) sushin syöminen Suomessa ravintolassa on ihan törkeän ka
llista ja, että b) sen tekeminen ei todellakaan ole ydinfysiikkaa. Noh, tottahan toki mekin olemme muoti-ilmiöiden orjia ja teemme sushia nykyään säännöllisen epäsäännöllisesti.

En nyt jaksa tähän kirjoittaa yksityiskohtaista ohjetta sushin tekemiseen (Timo voi meistä "oikeampana" kokkina, ja näemmä laiskempana bloggaajana :), sen myöhemmin niin halutessaan tehdä), koska riisin keitto ei tosiaankaan sitä ydinfysiikkaa ole (vaikka edelliskerralla onnistuinkin sen melkein polttamaan pohjaan, toim. huom.) ja netistä varmasti parempia ohjeita löytyy muutenkin. Meillä oli tällä kertaa täytteinä melko perinteiset ainekset: lohta, jättikatkaravun pyrstöjä, tonnikalatahnaa (purkkitonnikalaa, majoneesia, kevätsipulia, dijon sinappia, mustapippuria), avocadoa, kurkkua, kevätsipula sekä seesaminsiemeniä.

Näiden lisäksi oman haasteensa toi Johannan Timon kala-allergia, joten lisäksi meillä oli tarjolla kana-sushia. Kana oli marinoitu seesamöljyllä, tummalla soijalla, hunajalla ja yksikyntisellä valkosipulilla. Tarkoitus oli, että mukana olisi ollut myös inkivääriä, mutta koska Intiantuliainen kuhisi jotain mustia ötököitä (?), koimme viisaammaksi olla myrkyttämättä ystäviämme ja heitimme sen pois. Hyvää tämäkin, kuitenkin.

Alla pari (ei ihan täydellistä, mutta menköön) kuvaa sushi-annoksistamme:

Jogen tekemiä nigireitä:














Kana yms ei-kala (tonnikala ei tässä tapauksessa ole kala) makeja:















Ja vielä koko komeus:


















Ilta taisi olla ihan onnistunut, koska tämä oli Jogelle ja Timo K:lle ensimmäinen kerta, jolloin he tekivät itse sushia -Timolle jopa ensimmäinen kerta, kun hän ylipäänsä, lähinnä allergiasta johtuen, söi sushia. Johanna sanoi, että makien rullaaminen on hauskaa, ja niinhän se onkin. Ja Timo puolestaan tokaisi, että sushi voitti hänet puolelleen.

Erävoitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti