maanantai 24. elokuuta 2009

Vii Voan

Käytiin tänään ekaa kertaa Hakaniemen Vii Voan -nimisessä Aasialaisessa kaupassa. Ainakin ystävämme Jutta ja Linda ovat kauppaa kehuneet ja myös netissä sitä on kehuttu, joten halusin ehdottomasti käydä tsekkaamassa mestan. Ja kauppa yllätti todella positiivisesti

Kauppa on ehdottomasti isompi kuin olimme ajatelleet ja tarjonta sen mukainen. Kun Suomessa muuten on todella vaikea löytää esimerkiksi keittämättömiä jättikatkaravun pyrstöjä kohtuulliseen hintaan, niin Vii Voanissa pystyi valitsemaan koko luokan mukaan, mikä parhaiten tällä kertaa passaa. Ostamamme pyrstöt maksoivat 12 €/kg , kun esim Stockan herkussa hinta on Timon mukaan n. 40 €/kg. 

Kaupassa on siis 3 osiota. Kassan vasemmalla puolella sijaitsevat pakastealtaat, joista löytyy vaikka mitä pakastettua merenelävää äsken mainituista jättikatkaravuista viiriäiseen ja erinäisiin kaloihin. Niiden takana on esimerkiksi kiinalaisiin ruokiin tarvittavia soseita ja oikealla puolella sushiaineksia, jälleen kerran, edullisesti. Säilöttyä inkivääriä esim ei aina S-Marketista jaksa ostaa, kun pikkuinen purnukka maksaa yli 5 euroa, mutta Vii Voanista reilusti isomman purkin sai 2,5 euroon. Löysimme myös jauhemaista wasabia, mitä on vaikea normikaupasta löytää. Ja niin edespäin. 

Keskimmäisessä osiossa sijaitsi ainakin erilaisi kuppinuudeliruokia, pakistanilaista instant jellyä, säilöttyjä hedelmiä kuten litsiä, papaijaa ja rambutania, jotka meidän mukaamme tarttuivat jne... ja oikealla isoja riisipaketteja ja muuta kuivamuonaa. Toki paljon paljon muutakin ruokaa löytyi, mutta koska olimme nimenomaisesti sushi-aineksia etsimässä ja meillä oli hieman kiirus takaisin kotiin ottamaan vieraita vastaan, emme ehtineet aivan kaikkeen sen tarkemmin tutustua. 

Uusi vierailu tulossa piakkoin siis! Nam! Suosittelen lämpimästi kaikille hieman eksoottisemman ruoan ystäville.

Vinkkinä myös, että vaikka Vii Voania olen kuullut sanottavan parhaaksi Kallion basaarin kaupoista, niin varmasti tiettyä ruokaa etsittäessä muutkin ovat vierailun arvoisia. Vii Voanissa, kun oli pääasiassa japanilaista ja kiinalaista ruokaa (toki myös muuta) niin vieressä on myös esim afrikkalainen kauppa ja monta muuta. 

Ei kun seikkailemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti